[FrontPage] [TitleIndex] [WordIndex

This is a read-only archived version of wiki.centos.org

CentOS 5.1 Release Notes

1. Vertalingen

Vertalingen van deze release notes zijn beschikbaar in de volgende talen:

2. Introductie

Welkom bij de CentOS 5.1 release. CentOS is een Enterprise-klasse Linux-distributie die gebaseerd is op de broncode die vrij beschikbaar is gesteld aan het publiek door onze Upstream OS Provider (UOP)1.

CentOS conformeert zich volledig aan het distributiebeleid van de upstream leverancier, en heeft tot doel om 100% compatibel te zijn (CentOS verandert hoofdzakelijk pakketten om merken en logo's van de upstream leverancier te verwijderen). CentOS is een vrij besturingssysteem. Het CentOS Project accepteert donaties via PayPal, zie onze website op http://www.centos.org voor meer informatie. Alle donaties aan dit project worden gebruikt om bandbreedte- en ontwikkelingskosten te dragen.

CentOS 5.1 is de eerste update voor de CentOS 5 distributiereeks. Het bevat veel bugfixes, updates en nieuwe functionaliteit. Voor u verder leest raden we u aan de release notes van de UOP te lezen op http://www.centos.org/docs/5/. De rest van dit document is een addendum, en gaat hoofdzakelijk over CentOS-specifieke zaken.

3. Bekende problemen

4. Opgeloste problemen

5. Pakketten en Applicaties

5.1. Nieuwe pakketten in 5.1 die niet voorhanden waren in 5.0

5.2. Pakketten die door de UOP verwijderd zijn in 5.1 die beschikbaar waren in 5.0

5.3. Pakketten die aangepast zijn door CentOS

N.B.: Een gedetailleerde beschrijving van alle veranderingen kunnen gevonden worden in de changelog van de pakketten. Het is ook belangrijk te onthouden dat de meeste pakketten alleen veranderd zijn om de merken van de UOP te verwijderen, zoals vereist in hun gebruikersovereenkomsten.

5.4. Pakketten die verwijderd zijn in CentOS die wel door de UOP geleverd worden

5.5. Pakketten die toegevoegd zijn door CentOS die niet door de UOP geleverd worden

6. Betrokkenheid van de gemeenschap

U kunt als een CentOS gebruiker op verscheidene wijzen bijdragen aan CentOS en haar gemeenschap.

6.1. Speciale Interesse Groepen

Er bestaan een aantal verschillende Speciale Interesse Groepen (SIGs) die mensen met een gezamelijke interesse bijeenbrengen. De volgende SIGs bestaan reeds:

We moedigen mensen aan lid te worden van deze SIGs of een nieuwe SIG te beginnen, bijvoorbeeld:

6.2. Mailinglijsten en fora

Een andere manier waarop u anderen kunt helpen is door te participeren in de mailinglijsten of fora, en problemen van gebruikers op te lossen en oplossingen met anderen te bediscussiëren.

6.3. Wiki en website

U kunt zelfs als een onvervaren gebruiker CentOS helpen. We willen graag weten tegen welke problemen u aangelopen bent, welke problemen u had met het vinden van specifieke informatie, en hoe we de documentatie kunnen verbeteren zodat die beter toegankelijk wordt. Dergelijke feedback is net zo waardevol voor anderen als het voor u zou zijn geweest, dus uw hulp is nodig om CentOS te verbeteren.

Als u wilt helpen met het verbeteren van onze documentatie en de wiki, kunt u zichzelf registreren op de wiki of lid worden van de centos-docs mailinglijst.

7. Meer informatie

De volgende websites bieden een grote hoeveelheid informatie die u kan helpen met het gebruik van uw CentOS systemen:

8. Dankwoorden

We willen graag iedereen bedanken die betrokken is geweest bij het maken van dit product.


Release Notes voor de ISOs

Copyright (C) 2007 CentOS2023-09-11 07:22