[FrontPage] [TitleIndex] [WordIndex

This is a read-only archived version of wiki.centos.org

CentOS 5.1: Note de lansare

1. Traduceri

Aceste note de lansare au fost traduse si sint disponibile si in urmatoarele limbi :

2. Introducere

Bun venit la CentOS versiunea 5.1. CentOS este o distributie de linux de tip Enterprise obtinuta din sursele puse gratuit la dispozitie catre public de catre Upstream OS Provider - furnizorul original al sistemului de operare 1.

CentOS se conformeaza integral cu politica de redistribuire a furnizorului original si vizeaza o compatibilitate binara de 100%. (In general CentOS modifica pachetele pentru a elimina elementele de grafica si marca protejate.) Centos este un sistem de operare gratuit. Centos accepta donatii prin Paypal, va rugam sa accesati http://www.centos.org pentru a ajuta acest proiect sa acopere costurile de dezvoltare si acces internet.

CentOS 5.1 este primul update din seria distributiilor CentOS 5. Sint incluse numeroase corectii, aduceri la zi si noi functionalitati. Inainte de a continua sa cititi, va recomandam sa parcurgeti notele de lansare ale UOP la http://www.centos.org/docs/5/. Restul acestui document este un addendum si acopera in principal elementele specifice CentOS.

3. Probleme cunoscute

4. Probleme rezolvate

5. Pachete si aplicatii

5.1. Pachete noi care nu existau in 5.0

5.2. Pachete eliminate de catre furnizorul original in 5.1 care existau in 5.0

5.3. Pachete modificate de catre CentOS

Nota: Detalii asupra schimbarilor pot fi gasite in lista de modificari a fiecarui pachet. Este de asemenea important de avut in vedere ca majoritatea pachetelor au fost modificate doar pentru a elimina elementele de marca ale furnizorului original, in conformitate cu termenii lor de utilizare.

5.4. Pachete eliminate din CentOS care sint incluse in versiunea originala

5.5. Pachete adaugate de CentOS si care nu exista in versiunea originala

6. Implicarea comunitatii

Ca utilizator de CentOS exista numeroase metode prin care puteti ajuta comunitatea CentOS.

6.1. Grupuri cu interese speciale (Special Interest Groups)

CentOS consta din diferite Grupuri cu interese speciale (SIGs) care aduna la un loc persoane cu interese similare. Exista deja urmatoarele SIGs:

Incurajam participarea la oricare dintre acestea sau crearea unora noi, ca de pilda:

6.2. Liste de mail si forumuri

O alta metoda prin care ii puteti ajuta pe ceilalti membri ai comunitatii este sa va abonati launa dintre listele de mail sau forumuri si sa rezolvati in mod activ problemele utilizatorilor si sa discutati cu ceilalti solutiile.

6.3. Wiki si site-ul web

Ne puteti ajuta chiar daca sinteti mai putin experimentat in CentOS. Deoarece vrem sa stim ce probleme ati intimpinat, daca ati avut probleme in a gasi anumite informatii specifice, cum ati imbunatati documentatia pentru a deveni mai accesibila. Acest tip de feedback este la fel de util celorlalti cum v-ar fi fost si dumneavoastra, de aceea implicarea dumneavoastra este necesara pentru a imbunatati CentOS.

In consecinta, daca doriti sa ne ajutati si sa imbunatatiti documentatia noastra si wiki-ul, inregistrati-va pe wiki sau abonati-va la lista de mail centos-docs.

7. Documentatie suplimentara

Urmatoarele site-uri web contin cantitati mari de informatie utila celor care utilizeaza CentOS :

8. Multumiri

Multumim tuturor celor care ne-au ajutat in crearea acestui produs.


Copyright (C) 2007 CentOS2023-09-11 07:22